Fårskinnstofflor

En handgjord produkt gjord med kärlek och stolthet

I över 40 år har våra fårskinnstofflor sålts på marknader runt om i landet. Genom åren har vi mött otaliga återkommande kunder som har blivit förälskade i dessa fårskinnstofflor. Våra handgjorda fårskinnstofflor:

Oavsett om det är för att köpa ett andra par eller om det är för att överraska någon som står en nära- så har vi funnits där och älskat varje ögonblick.
Nu delar vi med oss av vår passion för högkvalitativa och handgjorda fårskinns-produkter till dig- ifrån bekvämligheten av din egna bostad. 

  • Handgjorda i vår egna verkstad, i Sverige.
  • Tillverkade i fårskinn av högsta kvalitet.
  • Designade med ett dubbelt lager av fårskinn på insidan och läder på utsidan- vilket gör tofflan både slitstark och ger bra grepp.
  • Alltid i dubbla storlekar- så att du hittar tofflan som passar dig bäst.

Vi är säkra på att du kommer att älska våra fårskinnstofflor därför erbjuder vi 60-dagars öppet köp på alla våra produkter!

Elpida by Jakobs Handmade

En del av våra hjärtan slår lite extra för Grekland och dess norra delar, därför känns det extra fint att lansera Elpida by Jakobs Handmade. Ett urval av handgjorda produkter tillverkade i norra Grekland.

Elpida betyder hopp på grekiska och det är precis så vi känner - hopp och förväntan för att ni ska gilla dessa produkter lika mycket som vi gör och ett litet sätt för oss att sprida vår kärlek till Grekland vidare 🤍

Fårskinnstofflor Elpida

  • Fodrad toffla med en utsida av mocka och en hård sula som är täckt med mjukt fårskinn.
  • Handgjorda i norra Grekland av ett litet familjeföretag som matchar våra värderingar


Vart kommer fårskinnen ifrån?

Vårt fårskinn som vi syr våra egna tofflor/vantar kommer till största del från Australien. För oss är det viktigt att djuren trivs och mår bra därför köper vi fårskinnen från ett svenskt företag som importerar fårskinnen till Sverige som kräver att deras leverantörer ser till att

1. Fåren skall alltid ha god tillgång på mat och vatten. De skall vistas i en miljö som är naturlig för dem. De skall ha kontinuerlig tillsyn och i övrigt skötas så att djurens hälsa främjas, samt att man undviker onödigt lidande.

2. Man inte tillåter någon uppfödare använder sig av mulesing.

3. Man inte tillåter att djur transporteras på båt.

4. Vid slakt får endast humana och reglerade metoder användas.

Fårskinnet från de produkter som finns under Elpida by Jakobs Handmade är spillbitar som blir över från produktion av andra produkter i Grekland.


Fårskinnets magiska egenskaper
I tusentals år har människan använt fårskinn för sina unika egenskaper. På grund av att fibrerna i skinnet är så bra på att absorbera fukt, så blir dina fötter härligt varma samtidigt som de hålls torra. Fårskinn är även allergi-vänligt vilket gör det passande för alla medlemmar i familjen. Fårskinn är även magiskt självrengörande och håller sig fräscht och luktfritt mycket längre än många andra material, så länge luft kommer åt att cirkulera genom skinnets fibrer.

Allt detta kombinerat med fårskinnets oemotståndliga mjukhet och ullens värme förklarar nog varför så många av oss längtar till att komma hem och mysa ner oss i våra fårskinnstofflor.