• Det är onödigt att frysa!
Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish
Fri frakt över 550:- / Frakt 49:- / Fria byten och returer

Fårskinnsvantar

Äkta fårskinnsvantar

Finns det något skönare än att ta på sig ett par värmande fårskinnsvantar under kalla vinterdagar? Med våra handgjorda vantar i äkta fårskinn kommer du aldrig mer att behöva frysa om fingrarna. Dessutom får du ett par tumvantar som kommer att hålla sig fina i många säsonger.

Upptäck våra värmande fårskinnsvantar

Det är något speciellt med vantar i fårskinn. Det naturliga materialet har använts i hundratals år och är perfekt eftersom det inte bara håller dig varm utan även torr. Något skönare kan du knappast ha om händerna.

Våra tumvantar i äkta fårskinn har en otroligt bra värmekomfort. Det beror på att fårskinn håller dina händer varma samtidigt som de får luft. Det är få material som värmer lika bra som naturligt fårskinn gör.

Våra fårskinnsvantar är mjuka på insidan och klarar av att stå emot både minusgrader, snålblåst och fuktigt väder under höst och vinter. Fårskinnets unika egenskaper innebär bland annat att materialet absorberar fukt samtidigt som det värmer.

Med våra handtillverkade vantar på händerna behöver du inte oroa dig för torra och spruckna händer. Dessutom finns det ingen risk att dina fingrar blir kalla som isbitar. På vantarnas kant finns en kant med otroligt mjuk fårull som ger ett elegant utseende. De fina utanpåliggande sömmarna skänker dessutom en speciell karaktär till vantarna som många älskar.


Handgjorda med kärlek

Alla våra tumvantar i äkta fårskinn är handgjorda. De är tillverkade med en extra dos kärlek och materialet kommer från välmående får. Eftersom materialet är naturligt kan det innebära vissa nyansskillnader, men det innebär även att du får unika vantar.

Vissa produkter tillverkas i Sverige där vårt familjeföretag har en egen verkstad. Andra produkter tillverkas i norra Grekland, vilket innebär att du stöttar den grekiska bygden med ditt köp. Alla vantar från märket Elpida sys i Grekland.


Elpida by Jakobs Handmade

En del av våra hjärtan slår lite extra för Grekland och dess norra delar, därför känns det extra fint att lansera Elpida by Jakobs Handmade. Ett urval av handgjorda produkter tillverkade i norra Grekland.

Elpida betyder hopp på grekiska och det är precis så vi känner - hopp och förväntan för att ni ska gilla dessa produkter lika mycket som vi gör och ett litet sätt för oss att sprida vår kärlek till Grekland vidare 🤍


Fårskinnsvantar Elpida


Vart kommer fårskinnen ifrån?

Vårt fårskinn som vi syr våra egna tofflor/vantar kommer till största del från Australien. För oss är det viktigt att djuren trivs och mår bra därför köper vi fårskinnen från ett svenskt företag som importerar fårskinnen till Sverige som kräver att deras leverantörer ser till att

1. Fåren skall alltid ha god tillgång på mat och vatten. De skall vistas i en miljö som är naturlig för dem. De skall ha kontinuerlig tillsyn och i övrigt skötas så att djurens hälsa främjas, samt att man undviker onödigt lidande.

2. Man inte tillåter någon uppfödare använder sig av mulesing.

3. Man inte tillåter att djur transporteras på båt.

4. Vid slakt får endast humana och reglerade metoder användas.

Fårskinnet från de produkter som finns under Elpida by Jakobs Handmade är spillbitar som blir över från produktion av andra produkter i Grekland.