• Det är onödigt att frysa!
Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish
Fri frakt över 550:- / Frakt 49:- / Fria byten och returer

FAQ

Hur lång är leveranstiden?

Din order lämnar vår verkstad inom 3 - 5 arbetsdagar från det att du lagt din beställning.


Vad kostar frakten?

49 kr, men handlar du för över 550 kr så bjuder vi på frakten.


Vilken storlek ska jag välja?

Du hittar får storleksguide här. Tänk på att fårskinnstofflor töjer sig en hel del när man använt dem och bör därför kännas något trånga (men såklart sköna!) första gången de används. Tveka inte att kontakta oss om du har fler funderingar om att välja storlek!


Hur betalar jag?

Vi använder oss av Klarna som betallösning.


Jag har fått hem mina tofflor/vantar, men storleken passar inte. Vad gör jag?

Maila oss på [email protected] så hjälper vi dig med ett kostnadsfritt byte, men tänk på att dina tofflor/vantar behöver vara oanvänd och sömmen osprättad för att du ska kunna byta.


Jag har ångrat mitt köp. Hur går jag vidare?

Maila oss på [email protected] så hjälper vi dig. Tänk på att dina tofflor/vantar behöver vara oanvänd och sömmen osprättad för att du ska kunna byta. Ingen retur- eller bytesavgift debiteras om ni kontaktar oss för att erhålla en förbetald retursedel


Jag hämtade aldrig ut mitt paket. Vad händer nu?

Om du önskar att vi skickar ut din beställning igen så behöver du maila oss på [email protected]. Om vi inte hör något och får ett paket i retur så återbetalar vi beloppet för beställningen via Klarna. En returavgift tillkommer på 49 kr. Ingen returavgift debiteras vid byte. Det tar ungefär två veckor från att paketet returnerats tills dess att vi får tillbaka dem.


Hur levereras mitt paket?

Ditt paket levereras med DHL till ditt ombud, alternativt via PostNord varubrev för mindre paket (som oftast levereras direkt till din postlåda)."


Jag har lagt en beställning, men jag har inte fått någon orderbekräftelse?

Orderbekräftelser har en tendens att ibland hamna i skräpposten, kika gärna där först! Om du inte hittar den så maila oss på [email protected] så skickar vi ut din orderbekräftelse på nytt.


Om jag undrar något mer, hur gör jag då?

Du kan självklart maila oss om du undrar något mer så svarar vi inom 3 arbetsdagar. Vår mailadress är [email protected]


Vart kommer fårskinnen ifrån?

Vårt fårskinn som vi syr våra egna tofflor/vantar kommer till största del från Australien. För oss är det viktigt att djuren trivs och mår bra därför köper vi fårskinnen från ett svenskt företag som importerar fårskinnen till Sverige som kräver att deras leverantörer ser till att

1. Fåren skall alltid ha god tillgång på mat och vatten. De skall vistas i en miljö som är naturlig för dem. De skall ha kontinuerlig tillsyn och i övrigt skötas så att djurens hälsa främjas, samt att man undviker onödigt lidande.

2. Man inte tillåter någon uppfödare använder sig av mulesing.

3. Man inte tillåter att djur transporteras på båt.

4. Vid slakt får endast humana och reglerade metoder användas.

Fårskinnet från de produkter som finns under Elpida by Jakobs Handmade är spillbitar som blir över från produktion av andra produkter i Grekland.